Hej Läsare!

Ledsen att det varit dåligt med aktivitet på bloggen på ett bra tag. Men det har varit fullt upp med det privata livet på senaste tiden. Vilket även bidrog till att jag tappade sugen på bryggning o bloggning o liknande. Men nu känner jag att jag har fått ny energi med brygglivet igen, och passar på att brygga en ipa ikväll samtidigt som jag tar tag i bloggandet.

Lite av vad som hänt på sistone så har jag b l a gett ut en öl till genom bryggeriet. Denna gång blev det en mörk variant av Smoking Whale, den fanns faktiskt tillgänglig på Växjö ölmässa nu senast. Hoppas att några tyckte om den iallafall, den är ju lite speciell. Antingen gillar man den eller hatar den.

Annars har jag mest bryggt lite smått o gott hemma, mycket neipa och nån brown ale. Nu ikväll blir det en ipa med fokus på enbart Australiensk humle, vilket jag tycker låter lovande på pappret. Blir en ganska enkelt maltbas, med pale ale malt och vete malt, slängde även i en näve vienna malt för skoj skull. Använder mig av jästen BRY-97 från Lallemand, som jag har använt några gånger till andra kreationer och är nöjd med.

Vad mer har hänt då, jo jag fick idag hem mitt ekfat av serbisk ek, ett 20 liters fat inköpt hos Stora Grytor. Som efter lite krångel av fraktfirman äntligen hittade hit. Men då är frågan vad ska man brygga o slänga i den. Tankarna vandrar hit o dit som sagt. Kom gärna med förslag med vad ni tror skulle bli en fantastisk god ekfatslagrad öl.

Nä nu ska jag återgå till bryggningen och övervaka den lite, men kul o vara tillbaka och lovar att jag kommer skriva oftare här nu. Speciellt nu när min glöd och energi för bryggning har återkommit.

Take care now bye bye then..

//Anton – Electric Whale Brewing