Hej läsare!

Nu va det ett bra tag sen jag gjort nått blogginlägg, vilket jag ber om ursäkt för. Men jag har haft fullt upp privat med diverse husköp o liknande. Dock så har jag hunnit med och brygga lite på denna tiden också. Har till exempel bryggt ett porter experiment med en bryggarvän. Vi provade att kallmäska den rostade malten över natten, vilket luktade fantastiskt gott sen när det var dags och använda den. Vi tillsatte även kaffe och ekflis vid tappningen senare. Dock blev detta recept inte så lyckat, då den inte jäste ut som den skulle. Troligen hade vi fått tag i dålig jäst som svek oss. Fick även en lite för påtaglig syra i ölen. Vilket troligen kommer från kaffet, så vi nästa försök tror jag att vi ska kallmäska kaffet också, för att så få bort en del av syran.

Men sen har jag även hunnit prova min mexican lager nu när sommarvärmen har kommit. Och den blev precis som jag hade tänkt, lätt och törstsläckande vid varma dagar. Sen så har jag även hunnit med ett litet experiment med blodgrape och laktos. Bryggde en ipa med detta i tillsammans med en gammal vän som va nyfiken på hur det är att brygga öl. Resultatet bev väldigt intressant, ölen har ett lite annorlunda beteende i gommen. Lite varning för att det blev lite kvalmigt, men ska se om den utvecklas nått mer efter stått i källaren ett tag till. Men ett mycket roligt och spännande experiment.

Men nu finns även min neipa, Level 1 ute på puben. Vilket är den senaste “kommersiella” öl jag gjort. Annars har jag ingen ny öl på G på bryggeriet. Finslipar lite på nya recept dock, lutar åt att nästkommande öl blir en amerikansk veteöl.

Ja detta va lite vad som hänt den senaste tiden när det varit tyst här på bloggen. Men ska skärpa till mig och få fart på bloggandet och bryggandet igen.

//Anton

Electric Whale Brewing