Hello beer-lovers!

Igår var jag nere på Kvarnagårdensbryggeri för att köra en bryggdag, och då brygga min Neipa. Men samtidigt körde Stefan en bryggning på stora bryggverket. Så det blev lite trångt men mysigt 🙂 Så jag trotsade moder natur och snöovädret och gav mig ut på vägarna, allt för att få brygga lite öl 🙂 Tyvärr så håller jag receptet för mig själv denna gång, men kan avslöja att ölen innehåller humlesorterna centennial, Southern passion och azacca.

När jag brygger mina småbatcher så kör jag på en Camurri CB50, ett bryggverk som jag mer o mer kommer överens med. Den är ju ingen Bewster direkt 😉 Nämen det är vissa grejer som jag stör mig lite på när det gäller CB50, om t ex upphängningen av maltkorgen vid lakning av malten. Hade även velat se ett annat utlopp på den, och kanske satt i ett bazooka filter eller en lauter helix med. Men sådana detaljer går ju att fixa om man vill ge sig på det själv.

Iallafall så tycker jag bryggningen flöt på smidigt. Lite mer trångt i bryggeriet denna gång då det även bryggdes på stora bryggverket. Var egentligen tänkt att jag skulle åka ner och flaska min black ipa, men slutade med en bryggning istället. Och denna brygd tycker jag är mycket spännande, det är ju då min neipa. Egentligen mitt första försök på en neipa, som då först bryggdes hemma för att sedan bryggas på Kvarnagården och sen då säljas till puben. Själv tycker jag den jag bryggde hemma blev riktigt bra, och har även lovordats för den. Det va då jag bestämde mig för att brygga den kommersiellt.

Måndagen var ju även till för att smaka av och möjligen flaska min black ipa. Smakprovet hanns med men inte mycket mer, då bryggandet tog över tiden. Smakprovet passerade min kvalitetskontroll och fick grönt ljus för att buteljeras och märkas med en vacker etikett. 🙂 Jag hoppas kunna leverera några flaskor till Old Barn Corner i Vetlanda inom ett par veckor. Kommer meddela när den finns där för att avnjutas och även om den hamnar på nån pub/krog i Växjö med.

Ja efter en heldag i bryggeriet är det gott och komma hem och framförallt få ta av sig sina genomblöta strumpor. Köpa stövlar, check! 🙂 Passade även på att avnjuta ett smakprov av min black ipa framför TV´n spelandes nya Nintendo Switch och Zelda. Kan det blir bättre än så? 😉

//Anton

Electric Whale